Pikantní stehýnka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích stehýnek
1 feferonka
2 vejce
150g hladké mouky
30g mandlových lupínku
100ml bílého vína
sul
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte.

  2. Vložte do mísy,přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem.

  3. Stehýnka nechte 3 hodiny odležet.

  4. Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalila maso, a vypracujte hladké testíčko.

  5. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, smíchejte s mandlovými lupínky a přidejte do těstíčka.

  6. Stehýnka po marinování ve víně obalte v těstíčku a smažte na oleji,Příloha bramborová kaše nebo bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!