Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g polohrubé mouky
2 vejce
špetka soli
1 vanilínový cukr
1 lžíce cukru krystal (do kvásku)
1/2 litru mléka
1/2 kostky droždí
1/2 kg borůvek
2-3 lžíce cukru krystal
špetka skořice
špetka perníkového koření
vanilkový pudinkový prášek
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30-45 minut.

  2. Smažíme v dobře rozpálené pánvi nebo lívanečníku, vymazaném lehce olejem.

  3. Borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr, koření se skořici a provaříme. Pudink rozmícháme v trošce vody a vlijeme do borůvek, ještě povaříme.

  4. Na každý lívaneček dáme lžíci žahouru a ozdobíme lžící kysané smetany. Kdo má rád, zasněží lehce cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!