Kadlíkův vepřový jazyk na houbách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

uvařený malý vepřový jazyk
(cca 1/3 litru vývaru z jazyka)
200 gramů malých žampionů
200 gramů hlívy
1/2 sáčku mražená zelenina do polévky
menší cibule
2 deci mléka
vrchovatá lžíce hladké mouky
na špičku vařečky sádlo
3 sterilované feferonky
sůl
pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi jsem rozehřál sádlo, osmažil cibuli. Přidal na kostky pokrájený uvařený jazyk. Když se trochu osmahl ze stran, nasypal jsem na půlky nakrájené žampiony, na větší kusy nasekanou hlívu, nasypal mraženou polévkovou zeleninu, nasekané feferonky, chviličku osmahl, podlil vývarem, dochutil a slabých deset minutek pomalu dusil pod pokličkou.

  2. Dal jsem vařit těstoviny.

  3. Sundal poklici, přidal teplotu na odpaření části vody. Pak zahustil moukou rozkvedlanou v mléce, chvilku povařil. Podával jsem s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!