Kadlikův ovarovozabijačkový guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 vepřové hlavy
2 vepřové jazyky
2 vepřové srdce
3 vepřové sleziny
4 vepřové ledvinky
40 dkg vepřových jater
2 kg cibule
400 g zakysané smetany
hladká mouka
oříšek sádla
hlavička česneku
hrst majoránky
bobkový list
sušené chilli papričky
sůl
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Všechny výše uvedené suroviny (hlava, vnitřnosti) očistíme a dáme vařit (kromě jater) do mírně osolené vody s chilli papričkami a bobkovým listem. Ve druhém kastrolu necháme na sádle zesklovatět cibuli.

  2. Jakmile jde maso odloupnout od kosti, tak je vytáhneme a obereme a pokrájíme (kromě rypáku). Vývar scedíme. Do velkého kastrolu přendáme orestovanou cibuli a na ní osmahneme pokrájená játra. Přidáme pokrájené vnitřnosti, papriku, majoránku a chvilku osmahneme.

  3. Pak nalijeme zpátky scezený vývar a necháme slabou 1 hodinu probublávat. Přidáme česnek, velkou zakysanou smetanu a na zahuštění zbytky starého chleba. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!