Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
3 vejce
4 PL oleje
400 ml mléka
1 vanilkový cukr
4 PL cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 PL rumu nebo rumové tresti
3 stonky oloupané rebarbory
100 g jahod
Žmolenka:
cukr
hrubá mouka
máslo
jahodová želatina (bez cukru)
2 kiwi
čirá želatina (bez cukru)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na koláč smícháme dohromady a dobře promícháme na vláčné těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme oloupanou a pokrájenou rebarborou a pokrájenými jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.

  2. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 25 minut na 170°C. Zkusíme raději špejlí, zda je koláč propečen. Koláč necháme chladnout na mřížce a mezitím si připravíme dva druhy želatiny.

  3. Jednu jahodovou a druhou si připravíme s rozmixovaných kiwi s vodou a želatinou (nebo jinou želatinou). Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme způsobem cik cakna vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!