Kadlíkova čočka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g čočky
150 g bílého jogurtu
hladká mouka
sádlo
2 velké cibule
vývar z uzeného masa
vejce
ocet
česnek
klobásy (s medvědím česnekem)

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru z uzené kotlety jsem nasypal ráno čočku. Odpoledne jsem ji v tomtéž uvařil.

  2. Během vaření jsem na pánvi na sádle opekl tři klobásky s medvědím česnekem (jinak párky, salámy a klobásy nemusím, ale tohle mě zaujalo, a bylo to od soukromníka), následně udělal pár volských ok, a nakonec na zbytku toho sádla zezlatil dvě veliké cibule. Z čočky jsem část vývaru slil, ale ne všechen, zahustil troškou jíšky a rozmíchal bílý jogurt.

  3. Jenom chviličku povařil, a servíroval. Byla to tenkrát rychlovka, ale moc jsme si pochutnali.

  4. Tu osmaženou cibulku jsem dal zvlášť, každý si nandával dle chuti..A pochopitelně, podával se k tomu čerstvý chlebík..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!