Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 Kachní prsa
- Švestková povidla
- Sušené švestky
- 1 dcl červeného vína
- 2 stroužky česneku
- Pepř
- tymián
Postup Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme.
Poté dáme na 20 minut do trouby rozpálené na 200°C.
Mezitím si připravíme omáčku. Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku varem zredukujeme na polovinu.
Na talíři servírujeme prso, podlité omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.