Marinované a pak pečené vepřové koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
6 stroužků oloupaného česneku + 6 stroužků neoloupaného CS česneku
2 cibule nakrájené nahrubo
300 ml světlého 10° piva (byl Kozlík)
sůl
čerstvě mletý pepř
grilovací koření (česnekové koření od Vitany)

Postup přípravy receptu

  1. Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno a podlijeme pivkem. Necháme v chladu marinovat celou noc.

  2. Troubu si rozehřejeme na 160°C. Koleno ještě okořeníme grilovacím kořením a odkryté zvolna pečeme.

  3. Při pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou, je-li potřeba podlijeme ještě pivkem. Pekla jsem asi 2 a 1/2 hodiny, záleží na velikosti kolena a na tom jak peče trouba.

  4. Podáváme s chlebem, čerstvě strouhaným křenem, hořčicí a zapíjíme dobrým pivkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!