Srnčí roštěnky z kýty na hlívě ústřičné

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčí kýty
2 cibule
200 g hlívy ústřičné
2 lžíce sádla
hladká mouka dle potřeby
čerstvě drcený zelený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí kýtu si vykostíme, nařežeme si roštěnky, trochu je naklepeme, nasolíme a mírně popepříme, pak je protáhneme hladkou moukou, oklepeme, aby mouky nebylo moc a na horkém sádle je opečeme z obou stran a vyndáme bokem.

  2. Pak si nakrájíme cibule nadrobno, necháme je opéct do růžova, vrátíme roštěnky, zalijeme vodou jen těsně nad roštěnky a dusíme doměkka.

  3. Po nějaké době přidáme na proužky nakrájenou hlívu, dusíme dál, ve vodě si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme, dochutíme, zredukujeme a necháme jí tolik, kolik potřebujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!