Kachna na víně s pomerančovou šťávou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

½ mladé kachny
1 jablko
1 červená cibule
100 ml pomerančové šťávy
1 pomeranč
200 ml červeného vína
sůl, pepř
celý kmín
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli.

  2. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Nakonec vložíme krátce prohřát dílky pomeranče. Kachnu podáváme s bylinkami (vhodná je řeřicha).

  3. Můžeme podávat i s červeným zelím a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!