Pikantní gulášovka z hlívy ústřičné

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
3 větší brambory
2 cibule
4 stroužky česneku
1 PL sádla
80 g škvarků
1 PL instantní jíšky
1 chilli paprička
1,5 KL sladké papriky
1/2 KL pálivé papriky
1/2 KL uzené papriky
sůl
čerstvě mletý pepř podle chuti
1/2 KL mletého kmínu
1 KL gulášového koření
majoránka
kouřová sůl
2 l vývaru (může být i z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, hlívu nakrájíme na proužky.

  2. Do hrnce dáme škvarky, necháme chvilku, aby pustily tuk, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli.

  3. Na orestovanou cibuli přidáme sladkou i pálivou papriku, hlívu, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit asi 15. min.

  4. Zalijeme vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín, gulášové koření, nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, vaříme, až jsou brambory měkké.

  5. Přidáme instantní jíšku, majoránku, rozetřený česnek, kouřovou sůl a v trošce vody rozmíchanou uzenou papriku, necháme přejít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!