Jogurtové bonbony s ovocnou příchutí

Recepty, Ostatní

Suroviny

120 g krupicového cukru
100 g hustého jogurtu
3 lžíce ovocné šťávy (měla jsem 100% z červeného rybízu)
5 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku se silným dnem dáme cukr, ovocnou šťávu, jogurt, máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Na mírném příkonu tepla pak necháme provařovat-odpařovat tekutinu a občas promícháme. Trvá to tak zhruba 25 minut, ale tento čas je opravdu jen orientační. Až směs zhoustne, mícháme zase stále, a když se už zdá, že cukr pomalu začíná karamelizovat, tak rychle odstavíme a ihned naplníme připravenou formu vhodnou na výrobu domácích bonbonů. Hodí se i silikonová forma na výrobu pralinek, naplníme ji jen do poloviny, jelikož tam jsou prohlubně větší. Pracujeme rychle, delším stáním by hmota ztuhla.

  2. Naplněnou formu necháme zchladnout a pak vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Nakonec bonbony z formy vyjmeme, spíše mě napadá pojem vyloupneme. Jde to velice lehce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!