Sushi II

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

řasy nori (jeden balíček z Tesca za 60 Kč stačí)
Wasabi pasta (Tesco 45 Kč)
nakladaný zázvor (Tesco 50 Kč)
rýže (na sushi, z normální přílohovou to nezkoušejte)
Japonskou majonézu (může být i normální)
bambusové výhonky (nakládané, dají se sehnat i v Kauflandu)
losos
avokádo
rýžový ocet nebo na sushi
Japonská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve pořádně propláchneme rýži, než z ní bude téct čirá voda, potom ji dáme vařit v poměru 1:2 (1 hrnek rýže, 2 hrnky vody), vodu můžeme osolit.

  2. Až se začne voda vařit přikryjeme pokličkou, snížíme na minimum a necháme vařit cca 25 minut, až je rýže uvařená. Odstraníme hrnec ze sporáku, necháme ještě 20 minut odstát.

  3. Poté rýži přendáme do plastové misky (hlavně ne kovové, na rýži nepoužívejte nic kovového), přidáme cca 1,5 lžíce octu a malou špetku cukru, pořádně promicháme (ničím kovovým) a necháme odstát.

  4. Poté položíme řasu na čistou utěrku nebo na specialní balič na sushi. Na řasu poklademe rýži, na kterou mázneme trošku křenu wasabi (jak kdo má rád) a majonézu. Poté na to poklademe avokádo, lososa nebo bambus a lososa (hlavně to nedělejte s krabí tyčinkou).

  5. Zabalíme a nakrájíme. Podáváme a zajídáme nakládaným zázvorem. Sushi si namáčíme do omáčky, jíme nejlépe čínskými hůlkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!