Jogurtová bábovka s karamelovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na bábovku:
1 šálek celozrnné pšeničné mouky
2/3 šálku polohrubé mouky
1 a půl lžičky prášku do pečiva
půl lžičky sody
1/4 lžičky soli
1/2 šálku másla
150g bílého jogurtu
půl šálku mléka
1 vanilkový BIO cukr
3/4 šálku třtinového cukru
3 velká vejce
Na polevu:
1/2 šálku třtinového cukru
4 lžíce mléka
1 lžíce medu
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

  2. V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu a sůl.

  3. Do druhé mísy dáme jogurt, mléko a vanilkový cukr, rozmícháme.

  4. Ve třetí míse šleháme máslo s cukrem do pěny a poté přidáváme vejce, jedno po druhém. Poté přidáváme střídavě mouku a jogurtovou směs.

  5. Nalejeme do vymaštěné bábovkové formy a pečeme asi 50 minut. Necháme 20 minut stát, poté vyklopíme a necháme vychladnout.

  6. Připravíme si polevu: V kastrolku necháme rozpustit máslo, cukr, med a mléko za stálého míchání. Přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut vaříme.

  7. Poté přendáme polevu do mísy a necháme ji 1 minutu stát. A můžeme nazdobit bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!