Rajčatový salát s majolkou

Recepty, Saláty

Suroviny

rajčata 1 kg
porek nebo cibule
kabanos
vajíčka 6 ks
sůl
pepř
majolka 250 ml
bílý jogurt 125 ml

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím si dáme uvařit vajíčka na tvrdo. Dále nakrájíme porek.

  2. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. A začneme pomaličku vše postupně dávat na sebe do mísy, nejdřív dáme vrstvu rajčat, na to porek, vajíčka a kabanos, osolíme, opepříme a zase další vrstva a stále opakovat, dokud mísa není skoro plná.

  3. Zalijeme tatarkou a bílým jogurtem a dáme do lednice, ve které to necháme 2 hodiny.

  4. Znovu vyndáme mísu, vše uvnitř pořádně promícháme a necháme zase chladit. Nejlepší je to jíst druhý den;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!