Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího nebo krůtího masa
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
hrst hrášku
zelená nať ze dvou jarních cibulek
8 kusů sušených rajčat, naložených v oleji
1 smetana Rama 15%
½ skleničky nakládaných, již nasekaných sušených rajčat s feferony a česnekem, cca 60 g
sůl
bílý pepř
olivový olej
1 gelový kuřecí bujon Knorr
Dále:
1 balení Italských těstovin fettuccine

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek prolisujeme, sušená rajčata a nať z cibulky na nudličky.

  2. Nejprve dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Hotové scedíme (trochu vody si necháme) zakápneme olivovým olejem promícháme a uložíme do tepla.

  3. Na troše oleje si osmažíme cibuli do sklovita, přidáme pokrájené maso a restujeme za stálého míchání, než maso zcela zbělá a změkne. Osolíme, opepříme a přidáme česnek, sušená rajčata, smetanu a gelový bujon, který se rychle rozpustí.

  4. Necháme chvíli provařit, přidáme hrášek, nať z cibulek a rajčata s feferony. Je-li to moc husté, přidáme pár lžic vody z těstovin a necháme ještě opět provařit. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  5. Servírujeme s těstovinami, zdobené hráškem a natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!