Jemný flapjack

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g ovesné vločky jemné
250 g amarantové vločky
250 g Quinoové vločky
400 g másla
200 g med
200 g třtinového cukru
4 žloutky
oříšky (vlašské,lískové,arašídové)
ovoce podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo s medem.

  2. Vločky nasypeme do větší mísy, ovesné vločky jsem si trochu nasekala v robotu, amarantové a quinoové jsem nechala tak, jak jsou.

  3. K tomu přidáme rozpuštěné máslo s medem a hezky promícháme. Necháme 15 minut stát.

  4. Mezitím si do druhé mísy dáme žloutky s třtinovým cukrem a trochou vlažné vody a ušleháme do pěny, kterou přidáme k vločkám a promícháme.

  5. Směs vloček rozdělíme rovnoměrně do čtyř misek a pak už jen podle chuti přidáme ingredience.

  6. Pro inspiraci jsem dala do jedné části směs sekaných oříšků a dvě lžíce datlového sirupu, druhá část byla sušené brusinky (namočíme přes noc do silného čaje, já použila brusinkový). K tomu jsem přidala čerstvé jahody pokrájené na kousky a pár celých malin.

  7. Třetí část jsem ochutila pokrájenými švestkami, rozinkami namočenými přes noc v javorovém čaji a na kousky nasekané hořké čokolády a lžíci skořice. Tato varianta je úžasná a jako poslední jsem použila kompotovaný scezený ananas, strouhaný kokos (ten jsem ještě v robotu na jemno přesekala), jednu pokrájenou čerstvou nektarinku a hrst posekané bílé čokolády. Taky neměly chybu:-)

  8. Každou směs dám zvlášť na pečící papír a umačkám do obdélníku, okraje pečícího papíru si ohnu jako do tvaru pekáčku. Dám je na plech většinou se vejdou po dvou. A peču v horkovzdušné troubě na 160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!