Jemné knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g toastového chleba (bez kůrky)
300 g hrubé mouky
1 kg měkkého tvarohu
200 g změklého másla
200 g cukru krupice
4 žloutky
do knedlíků:
asi 750 g jahod (nebo jiného ovoce)
na dochucení:
rozpuštěné máslo
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb nastrouhejte.

  2. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.

  3. Poté z něj tvoříme malé knedlíky, které plníme ovocem.

  4. Vkládáme do vroucí vody a vaříme 8 minut.

  5. Můžete dochutit cukrem a rozpuštěným máslem. Podle toho, co vám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!