Jemná roláda z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 šlehačka (nejlépe v pytlíku)
koření (dle libosti)
sůl
plnotučná hořčice
šunka
4 vejce
1 Moravanka
sterilovaná zeleninová směs
feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme, zalijeme šlehačkou, promícháme a necháme alespoň hodinku rozležet v lednici.

  2. Poté si namočíme vlažnou vodou větší igelitový sáček nebo potravinovou fólii a rozprostřeme na ni masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe šunku, dále usmažené vejce a nakonec Moravanku. Uchopíme za konce fólii a začneme stáčet do rolády. Pokud si budeme ruce máčet ve vlažné vodě, bude se nám lépe pracovat.

  3. Poté přendáme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 40 min. Potíráme průběžně vodou, aby nám roláda nepopraskala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!