Jehněčí ragú

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné ramínko a přední nohy + lze použít libovolné)
3-4 čerstvé papriky (červené)
3 rajčata
2 vetší cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce vepřového sádla
1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu)
1 lžíce petrželky
mletá paprika
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička sušeného rozmarýnu
3-4 lžíce kečupu
1 hrnek hovězího bujonu
1 hrnek zeleninového bujonu
1-2 kostky masoxu
hladká mouka
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.

  2. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.

  3. Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence číny s více sosem.)

  4. Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.

  5. Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.

  6. Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.

  7. Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!