Jehla pana starosty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
250 g vepřových jater
150 g anglické slaniny (nakrájené na plátky)
50 g oleje
šťáva z 1/2 citronu
150 g cibule
několik menších žampionů
mletá paprika
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky.

  2. Také játra nakrájíme na zhruba stejné kostky, jako kýtu.

  3. Kostky z vepřové kýty pokapeme citronem a olejem a dáme na 2 hodiny do lednice.

  4. Na jehly pak střídavě napichujeme maso, játra zabalená v anglické slanině a půl žampionu.

  5. Vše osolíme, opepříme poprášíme paprikou a vložíme do pekáče.

  6. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a poházíme na jehly.

  7. Mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dočervena. Během pečení obracíme a podléváme výpekem. Jako příloha jsou vhodné vařené, nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!