Červený dort s krémem a ovocem

Recepty, Dorty

Suroviny

1 hrnek mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru moučka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička červeného potravinářského barviva
Na krém:
150 g mascarpone
150 g zakysané smetany
kapka vanilkového extraktu
moučkový cukr podle chuti
Na ozdobu:
jahody
borůvky
3 čtverečky milka čokolády
máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukry, červené barvivo a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do dortové formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem.

  2. Dáme péct do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi 20 min. Upečené vyzkoušíme špejlí, zda se už nelepí. Korpus podélně přepůlíme a necháme zcela vychladnout.

  3. Mascarpone, smetanu a cukry vyšleháme na jemný krém. Následně jím potíráme střed dortu asi půl centimetrovou vrstvou. Na krém rozmístíme borůvky a přiklopíme druhou částí korpusu. Celý dort potřeme krémem, ozdobíme jahodami a postrouháme čokoládou. Na závěr dozdobíme mátou a dáme do lednice vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!