Pikantní krůtí medailonky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí medailonky (počet dle strávníků, já jich měla 6)
1 střední cibule
6 stroužků česneku (cca 1 na 1 medailonek)
30 g sterilované kapie
asi 4 feferonky (já použila křupavé zn. Efko)
na špičku nože Harissa (lze vynechat)
30 g jemného kečupu
mletý bílý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky jemně rozklepeme hřbetem ruky a necháme odpočinout. V misce si smícháme cibuli nakrájenou najemno, prolisované stroužky česneku, pokrájené kapie a feferonky, kečup, Harissu (můžeme vynechat), pepř a sůl.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme medailonky z obou stran (asi 2 minuty.) Pak zalijeme směsí a dusíme zhruba 10 minut. Jemně promícháme, dochutíme a sporák vypneme. Necháme ještě probublat, aby se chutě spojily.

  3. Chuť by měla být jemně nakyslá, ne příliš pálivě výrazná, ale je cítit česnek s kečupem a papričky.Příloha – bramborové hranolky, nebo dle vlastní volby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!