Jalapeňos nudličky z wokovy pánvičky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na marinádu:
3 chlazená kuřecí prsa
1 vrchovatá lžíce koření Chilli Jalapeňos (viz foto)
2 lžičky sušeného zázvoru
3 lžíce sojové omáčky Sukiyaki
3 lžíce worchesteru Lea & Perrins
3 lžíce olivového oleje extra virgine citronového
Dále:
200 g žampionů
3 stvoly řapíkatého celeru
1 velkou cibuli
2 červené kapie
15 cm pórku
nať jarní cibulky
kousek másla
slunečnicový olej
1 lžíci balzamikového octa z Modeny
lžíce javorového sirupu
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky.

  2. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré ingredience, určené k marinování a řádně, a nejlépe prstíkama, vše důkladně prohňácáme. Přiklopíme a odložíme min. na dvě hod. do chladna. Nesolíme.

  3. Připravíme si zeleninu: žampióny omyjeme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky. Kapie pokrájíme na širší nudličky, cibuli překrojíme a nakrájíme na céčka, řapíkatý celer na proužky, pórek a cibulovou nať na kolečka.

  4. Ve woku rozpálíme olej a vhodíme kuřecí maso. Zprudka za intenzivného míchání restujeme zhruba 10 minut. Přidáme vše kromě cibulové natě, kterou dáme, až když máme zcela hotovo, a žampionů. Ty si krátce osmahneme na másle ve druhé pánvi. Přidáme ocet a javorový sirup a restujeme společně se zeleninou dalších cca 10 minut.

  5. Pak přidáme osmahnuté žampiony i s máslem. Opět promícháme, dochutíme event. solí. Zelenina by měla být křupavá a výsledná chuť sladkokyselá a pikantní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!