Plněné jalapeňos s netradičním bramborovým salátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

12 papriček jalapeňos
200 g sýra gervais
2 stroužky česneku
sůl
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
jemná strouhanka
---
8 středně velkých brambor
1 malá konzerva sterilovaných kukuřičných zrn
1 malá konzerva červených fazolí
8 sušených rajčat v oleji - okapaných
4 kukuřičné klasy (kukuřičky v sladkokyselém nálevu)
1 cibule
150 g majonézy
1 malý rajský protlak
1 lžička pepře
1 lžička sušeného česneku
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Přidáme scezené fazole, kukuřičná zrna, hrubě nakrájenou cibuli, kolečka nakládaných kukuřiček a proužky sušených rajčat.

  3. Majonézu smícháme s rajským protlakem, pepřem, česnekem a solí a dobře prošleháme. Vše promícháme dohromady a necháme v chladu odležet.

  4. Papričky vydlabeme a naplníme směsí ze sýra gervais a česneku, utřeného se solí. Vejce prošleháme s moukou a v tomto těstíčku namáčíme plněné papričky.

  5. Obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova v přiměřené vrstvě rozpáleného oleje. Horké jalapeňos podáváme s odleželým bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!