Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
(Puding)
400 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
1 šlehačka Rama crémefine
jahody
džem

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pak lehce zamícháme mouku.

  2. Na menším plechu (30x20cm) vyloženém pečícím papírem upečeme piškot a ještě teplý ho potřeme džemem, nejlépe jahodovým.

  3. Než se piškot upeče, uvaříme si puding a ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody.

  4. Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou.

  5. Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!