Jahodový džem s ananasem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

750 g očištěných jahod
500 g želírovacího cukru
250 g ananasového kompotu -pouze kostky (bez nálevu)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v hrnci přivedeme k varu.

  2. Přidáme želírovací cukr a provaříme dle návodu. Ještě horký ho nalijeme do čistých sklenic, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a tak necháme 5 minut, poté otočíme zpět a necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí uložíme do sklepa či komory a odebíráme dle potřeby.

  4. Místo želírovacího cukru můžeme použít i jiný druh želírovacího prostředku (gelfix, želírfix...) a cukru dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!