Třešňová marmeláda se směsí ovoce

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1/2 kg (vypeckovaných půlek) třešní
300 ml vymačkané šťávy:
rybíz
jahody
maliny
ostružiny - nemusí být všechny druhy
30 dkg cukru krystal
trochu vody na povaření

Postup přípravy receptu

  1. Třešně povaříme asi 1/2 hod v troše vody, voda se nám vyvařuje a třešně pustí šťávu, až jsou třešně změklé, přilijeme šťávu z ovoce propasírovanou přes sítko, aby v ní nebyly zrníčka a přisypeme cukr. Vaříme na prudším ohni a nezapomínáme častěji míchat. Zda je marmeláda hotová zjistíme tak, že voda je vyvařená a zbyde jen trošku ztmavlá rosolovitá šťáva, která tuhne, když kapneme na talířek.

  2. Marmeládu rozlijeme do skleniček a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!