Sendviče Ice cream
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 vanička vanilková zmrzlina
- 220 g Hera
- 200 g cukr krupice
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkové aroma
- 130 g hladká mouka
- 50 g kakao
- půl lžičky soli
- 1 lžička prášek do pečiva
Postup Sendviče Ice cream
Postup přípravy receptu
-
Malý plech si řádně vyložíme pečícím papírem, tak aby přesahoval. Rozpustíme heru a necháme ji zchladnout. Pak k ní přimícháme cukr, zašleháme vejce, dále mouku s práškem do pečiva, kakao a sůl.
Směs vymícháme dojemna a přelijeme na plech, tak aby se dostala do všech stran. Pečeme 10 minut asi na 150°C. Hlídáme troubu, zkoušíme špejlí.
Upečený korpus necháme vychladnout a poté ho vyndáme pomocí pečícího papíru z plechu. Podélně ho opatrně rozkrojíme a naplníme zmrzlinou.
Pak ho opět vrátíme do plechu (pekáčku) a dáme do mrazáku. Necháme asi 3 hodiny ztuhnout a pak už jen nakrájíme a konzumujeme.