Sendviče Ice cream

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vanička vanilková zmrzlina
220 g Hera
200 g cukr krupice
2 vejce
1 lžička vanilkové aroma
130 g hladká mouka
50 g kakao
půl lžičky soli
1 lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Malý plech si řádně vyložíme pečícím papírem, tak aby přesahoval. Rozpustíme heru a necháme ji zchladnout. Pak k ní přimícháme cukr, zašleháme vejce, dále mouku s práškem do pečiva, kakao a sůl.

  2. Směs vymícháme dojemna a přelijeme na plech, tak aby se dostala do všech stran. Pečeme 10 minut asi na 150°C. Hlídáme troubu, zkoušíme špejlí.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout a poté ho vyndáme pomocí pečícího papíru z plechu. Podélně ho opatrně rozkrojíme a naplníme zmrzlinou.

  4. Pak ho opět vrátíme do plechu (pekáčku) a dáme do mrazáku. Necháme asi 3 hodiny ztuhnout a pak už jen nakrájíme a konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!