Jahodové pokušení s vaječným likérem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na jednu kulatou formu:
250 g Riccoty
250 g Mascarpone
4 vejce
4 PL cukru krupice
1 sáček cukrářských piškotů
100 ml Vaječného koňaku (nebo mandlového nebo kávového)
1 šálek silné černé kávy
kakao na posypání
máslo na vymazání formy
cukr moučka na vysypání formy
jahody (maliny, borůvky, višně...)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh.

  2. Krém si připravíme stranou.

  3. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem tak, aby bylo vše rovnoměrně rozprostřeno ve formě.

  4. Piškoty pokládáme do formy a pokapeme je kávou a zastříkneme je pokaždé vaječným likérem.

  5. Potřeme krémem a poklademe kousky pokrájených jahod.

  6. Klademe po vrstvách, piškoty, krém, jahody, piškoty. Poslední vrstvu tvoří krém, který hustě posypeme kakaem, přes sítko.

  7. Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Zdobíme hoblinkami nebo šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!