Salát z červeného zelí s brusinkami

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g červeného zelí (čistá hmotnost)
150 g brusinkového kompotu
250 g jablek
7O g medu
citrónová šťáva
med
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.

  2. Přidáme med rozmíchaný s citrónovou šťávou, brusinky a dobře promícháme, případně chuť ještě doladíme dalším medem nebo citrónem.

  3. Poslední ingredienci tvoří oloupané a na nudličky nakrájené jablko. A je hotovo!

  4. Salát necháme před podáním proležet - klidně i den, dva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!