Pečená kachní stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
4 kachní stehna
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož se každoročně dohadujeme, kdo si dá z pečené kachny stehno a kdo prsa, zvolili jsme letos jiný způsob. Celou kachnu jsme vykostili, zbyla dvě stehna a dvě prsa. K tomu jsme přikoupili 4 stehna. Z kostí jsme uvařili vývar s obíračkou.

  2. Vykostěné kusy plus stehna jsme den předem večer naložili do osolené vody, aby si hezky natáhly rovnoměrně sůl a uložili na studené místo.

  3. Díly jsme na druhý den vyndali z vody, pokmínovali, podlili vodou a v pekáči s pokličkou pekli na 170 stupňů v el. troubě 3 hodiny. Občas musíme polít a převrátit díly,aby se hezky propekly. Pak sundáme poklici a dopečeme, aby se udělala kůrčička.

  4. Podávame se zelím a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!