Bramborový salát s avokádem a pečenou petrželí

Recepty, Saláty

Suroviny

3 menší brambory (150-170g)
1/4 avokáda
1 menší kořen petržele (40g)
Olivový olej
Oregano
Sůl
pepř
Citron

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C a vyložíme plech pečícím papírem. Petržel nakrájíme na cca 0,5cm silná kolečka a smícháme se lžící olivového oleje. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a dáme na cca 20 minut péct dozlatova.

  3. V mističce smícháme pár kapek (10) s větší špetkou oregana a lžící olivového oleje.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1cm silné plátky, které rozložíme na talíř. Avokádo vyloupneme ze slupky a nakrájíme na slabé plátky, které navršíme na brambory.

  5. Brambory s avokádem lehce posolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Přelijeme zálivkou a posypeme upečenou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!