Jahodová bublanina bez bílků

Recepty, Moučníky

Suroviny

Nálev ze sterilizované cizrny - (je ho jen trochu)
3 žloutky
1/2 hrnku fruktozy
1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě)
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku špaldové mouky
1/4 hrnku řepkového oleje
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce plátků mandlí
jahody podle potřeby
Drobenka:
2 lžíce oleje
2 lžíce fruktozy
podle potřeby hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle) Přidáme žloutky a zase vyšleháme.

  2. Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami.

  3. Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí.

  4. Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!