Jáhlovo-zeleninové placičky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek jáhel
1 středně velká cuketa
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme v cedníku vařící vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody) a vaříme při mírnější teplotě asi 13-15 minut doměkka. Jáhly vypneme a necháme pod pokličkou, aby se vstřebala všechna tekutina.

  2. Cuketu nastrouháme na hrubé slzy, lehce osolíme a necháme chvilku v klidu. Mrkev nastrouháme najemno.

  3. K vychladlým jáhlám přidáme nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce. Z posolené odleželé cukety dobře vymačkáme všechnu tekutinu a také přidáme k jáhlám. Vše dochutíme solí a pepřem.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Mokrýma rukama tvoříme placičky, naklademe na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Upečené placičky jsou velmi křehké, plech vyndáme z trouby a placičky na něm necháme chvíli stát, chladnutím zpevní a už se nerozpadají. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!