Rohlíková (housková) polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 rohlíky nebo housky
1 cibule
1 lahůdková cibulka
5 stroužků česneku
kousek pórku
1 větší mrkev
máslo
1 vajíčko
1 hrst krupičky (nemusí být)
pažitka
větvička libečku
1 lžička polévkového koření
zeleninový vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla.

  2. Vše si pokrájíme na menší kousky, jen mrkev si nastrouháme, rohlíky s cibulí zalijeme 2 litry zeleninovým vývarem, polévkovým kořením a vaříme.

  3. Po chvilce přidáme připravené suroviny, pórek, mrkev, lahůdkovou cibulku, lieček a vaříme tak dlouho, dokud se rohlíky nerozvaří - netrvá to dlouho. Kdo chce může polévku promixovat, já jsem jí prošlehala metličkou a stačilo to.

  4. Kdo rád husťačky, přidá krupičku, která se chvíli povaří.

  5. Do vypnuté polévky pomalu pouštíme našlehané vajíčko a posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!