Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

40 g jáhel
80 ml vody
60 ml sójového mléka
Na jablka:
60 g jablek (asi ¼)
1 polévková lžíce javorového sirupu
10 g goji (kustovnice čínské)
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.

  2. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte.

  3. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.

  4. Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou.

  5. Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka.

  6. Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.

  7. Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky. Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!