Kapustovo-dýňová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g kapusty
300-400 g dýně (hokaido, muškátová, mexická)
40 g másla
2-3 stroužky česneku
cca 50 g hladké mouky
muškátový květ
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby, cca 2 l
dýňová semínka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme do povadnutí na nudličky pokrájenou kapustu, ke které následně přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a muškátový květ (tak na špičku lžičky).

  2. Kapustu zasypeme moukou a ještě krátce smažíme. Pak přilijeme vývar a vaříme zhruba 5-10 minut. Doba vaření záleží na druhu kapusty, zda použijeme ranou či pozdní, někdy stačí pouze osmažit a je téměř hotová.

  3. Do hrnce během vaření přisypeme očištěnou a na kostičky pokrájenou dýni a dovaříme doměkka, případně ještě dochutíme solí a pepřem dle chuti.

  4. Na talíři polévku dozdobíme dýňovými semínky dle chuti a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!