Kapustovo-dýňová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g kapusty
- 300-400 g dýně (hokaido, muškátová, mexická)
- 40 g másla
- 2-3 stroužky česneku
- cca 50 g hladké mouky
- muškátový květ
- sůl
- pepř mletý
- vývar dle potřeby, cca 2 l
- dýňová semínka dle chuti
Postup Kapustovo-dýňová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmažíme do povadnutí na nudličky pokrájenou kapustu, ke které následně přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a muškátový květ (tak na špičku lžičky).
Kapustu zasypeme moukou a ještě krátce smažíme. Pak přilijeme vývar a vaříme zhruba 5-10 minut. Doba vaření záleží na druhu kapusty, zda použijeme ranou či pozdní, někdy stačí pouze osmažit a je téměř hotová.
Do hrnce během vaření přisypeme očištěnou a na kostičky pokrájenou dýni a dovaříme doměkka, případně ještě dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Na talíři polévku dozdobíme dýňovými semínky dle chuti a můžeme podávat.