Kroupová polévka s růžičkovou kapustou a žampiony

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g krup
250 g žampionů
250 g růžičkové kapusty
50 g uzené slaniny
1 cibule
1 červená paprika
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
několik snítek majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Krúpy prepláchneme a namočíme na 2 hod do studenej vody.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Zaprášime múkou a za stáleho miešania pražíme cca 2 minúty.

  3. Vložíme krúpy aj s vodou, v ktorej sa močili, okoreníme, osolíme a varíme do polomäkka.

  4. Vložíme na polovice nakrájaný kel, na plátky narezané šampiňóny, dolejeme potrebné množstvo vody na polievku a dovaríme.

  5. Vložíme na kocky narezanú papriku, pridáme majoránku a 5 min povaríme. Pred podávaním vyberieme stopky majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!