Jablkový krém s mátou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g jablek (na drobnější kostky)
1,5 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody
cukr dle potřeby
100 g zakysané smetany (měla jsem trochu víc)
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout.

  2. Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem dle potřeby, trochou citronové šťávy a nasekanými lístky máty.

  3. Do misky nebo sklenice střídavě vrstvíme jablka a krém. Necháme dobře vychladit. Taky můžeme jablka se zakysanou smetanou jednoduše smíchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!