Hovězí plátky s žampionovou směsí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
2 lžíce plnotučné hořčice
3 cibule
100 g žampionů
50 g šunkového salámu
3 lžíce naložených sterilovaných kapií
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
olej
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou.

  2. Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso.

  3. Opečeme nejdříve po jedné straně, potřeme plnotučnou hořčicí, plátky otočíme a opečeme i pomazanou stranu. Zasypeme sladkou paprikou.

  4. Podlijeme vodou a dusíme, než nám maso změkne.

  5. Plátky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě.

  6. Pečlivě provaříme a maso vrátíme zpět do omáčky prohřát.

  7. Na vedlejší pánvi opečeme na trošce oleje proužky cibule, přidáme očistěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, mírně je osolíme, opepříme a společně ještě opečeme.

  8. Nakonec do pánve přisypeme proužky šunkového salámu a kyselé kapie a opékáme ještě asi 3 minutky.

  9. Plátky masa položíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrstvíme na ně žampionovou směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!