Jablečný koláč s pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 větší jablka
2 vejce
10 dkg cukru
10 dkg polohrubé mouky
skořice
1/2 prášku do pečiva
1 dl horké vody, nebo mléka
nastrouhaná citronová kůra
1 lžička rumu
Pudink:
1/2 l mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový pudink
dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Do koláčové silikonové formy nastrouháme jablka a posypeme skořicí. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko nebo vodu, pak mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, rum a nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na jablka, dáme péct na 15-20 minut při 180°C.

  2. Až trochu vychladne, vyklopíme z formy a překlopíme - jablka jsou nahoře.

  3. Formu umyjeme a opláchneme studenou vodou. Do prázdné formy nalijeme hustý pudink. Do pudinku, když začíná houstnout, vlijeme pytlíček dortového želé rozmíchaného v hrnku studené vody. Celé necháme spolu ještě minutu povařit.

  4. Pudinkovou hmotu nalijeme do formy. Až pudink ve formě trochu vychladlne (jen lehce), vložíme dovnitř koláč obráceně, jablky dolů. Celé dáme ztuhnout do druhého dne v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!