Telecí pečeně z pomalého hrnce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

asi 600 g telecí pečeně
lžíce hořčice
sůl
pepř
olej
2 cibule
3 stroužky česneku
snítku tymiánu
snítku rozmarýnu
na omáčku:
hrnek pokrájené kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)
150 ml červeného vína
výpek z masa
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
lžička hnědého cukru
lžíce protlaku
3 lžičky nakládaného pepře
50ml smetany
lžíce másla
na přílohu:
asi 400 g menších brambor
asi 60 g slaniny
4 lžíce nakládaných cibulek
sůl
pepř
hrst fazolek

Postup přípravy receptu

  1. Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do druhého dne.

  2. Připravíme pomalý hrnec a vložíme maso. Podlijeme půl hrnkem vody a přiklopíme. Pustíme na L na 7 hodin.

  3. V pánvi si restujeme cibulku a poté přidáme česnek. Vložíme zeleninu a restujeme asi 6-8 minutek. Přidáme protlak a zalijeme vínem. Vložíme větvičku rozmarýnu, nakládaný pepř a přidáme výpek z masa. Provaříme a dochutíme.

  4. Nakonec rozmixujeme, není potřeba zahušťovat a zjemníme smetanou. Mírně osladíme. Vypneme, odstavíme a vložíme kousek másla.

  5. Brambory si předvaříme a studené pak na oleji v pánvi restujeme spolu s fazolkami, slaninou a cibulkami. Osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!