Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na světlé těsto:
1 hrnek kefíru (podmáslí apod.)
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku cukru (nebo 50 g Dia sladidla na pečení)
Tmavé těsto:
3 PL kvalitního kakaa na pečení
3 PL kefíru
vymačkaná šťáva ze 2 pomerančů
3 větší jablka
hrnek = 400 ml

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme a pokapeme troškou pomerančové šťávy.

  2. Ve větší míse smícháme suroviny na světlé těsto a pečlivě vymícháme do hladka. Mělo by mít konzistenci jako na bublaninu.

  3. Polovinu těsta oddělíme do jiné nádoby, smícháme kakao a kefír, ochutíme pomerančovou šťávou a touto směsí obarvíme polovinu těsta. Pokud se nám zdá tmavé těsto málo sladké, můžeme dosladit (kakao trochu sladkosti sebere).

  4. Do světlého těsta vmícháme jablka. Troubu si předehřejeme na 200°C. Na pekáč vyložený pečicím papírem rozprostřeme nejprve polovinu světlého těsta s jablky, na to vrstvu tmavého těsta opět světlé těsto a skončíme tmavým těstem. Rozetřeme, těsta se spojí v takové mramorování.

  5. Upečeme v troubě na 160°C cca 30 minut, ale vždy respektujeme vlastní troubu (já musím péci na 2. příčce shora a jen na 160°C, jinak bych to spálila).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!