Brambory na loupačku s bylinkovým nebo tvarůžkovým máslem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g menších brambor
- sůl
- 100 g másla
- bylinky čerstvé, sušené nebo na půl
- petrželka
- libeček
- tymián
- bazalka
- pažitka
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- 100 g másla
- 60-80 g tvarůžek
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Brambory na loupačku s bylinkovým nebo tvarůžkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Dobře omyté brambory dáme vařit do osolené vody. Změklé máslo utřeme s bylinkami, solí a pepřem. Druhý kousek másla smícháme s nastrouhanými tvarůžky a dochutíme. Obě másla dáme vychladit. Můžeme udělat válečky a zabalit do alobalu.
Uvařené brambory si každý loupe sám. Mohou se přisolit. Podáváme teplé s ochuceným máslem, aby se máslo rozteklo a zapíjíme mlékem.