Brambory na loupačku s bylinkovým nebo tvarůžkovým máslem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g menších brambor
sůl
100 g másla
bylinky čerstvé, sušené nebo na půl
petrželka
libeček
tymián
bazalka
pažitka
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
100 g másla
60-80 g tvarůžek
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté brambory dáme vařit do osolené vody. Změklé máslo utřeme s bylinkami, solí a pepřem. Druhý kousek másla smícháme s nastrouhanými tvarůžky a dochutíme. Obě másla dáme vychladit. Můžeme udělat válečky a zabalit do alobalu.

  2. Uvařené brambory si každý loupe sám. Mohou se přisolit. Podáváme teplé s ochuceným máslem, aby se máslo rozteklo a zapíjíme mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!