Jablečné lívanečky s bezovými květy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
4 vejce
2 lžíce cukru
špetka soli
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
250 ml mléka
4-5 nastrouhaných jablek (asi 150 g)
trochu skořice
8-10 květů bezu
trochu oleje nebo sádla na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a otrhané maličké květy z bezu a klidně i tenčí bezové stonky (natrhané na kousky). Ještě jednou důkladně promícháme a smažíme dozlatova na pánvičce na rozpáleném oleji nebo sádle.

  2. Upečené lívanečky můžeme obalit v cukru a skořici, nebo je jíst jen tak. Nejlepší jsou ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!