Jablečná růže

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
110 g másla
60 g cukru moučka
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
60 g nasekaných mandlí
120 g hladké mouky
Krém:
3 lžíce hladké mouky
5 lžic cukru
1 sáček vanilkového cukru
300 ml mléka
1 lžíce rumu
Jablečná růže:
4-5 jablek

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ingredience na těsto smícháme dohromady. Na pomoučeném válu rozválíme těsto na plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy – umačkáme na dno a urovnáme. Dno těsta propícháme vidličkou a necháme vychladnout v lednici.

  2. Veškeré ingredience na krém smícháme dohromady a ve vodní lázni směs mícháme, než zhoustne – hotový krém necháme prochladnout. Po vychladnutí krém naneseme do formy s těstem.

  3. Jablka umyjeme. Nožem – škrabkou na zeleninu či brambory jablka okrajujeme na co nejdelší pruhy, které stočíme do tvaru květu a vložíme do těsta ve formě. Zbylá jablka nakrájíme na drobné kousky, které poskládáme mezi jednotlivé květy.

  4. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme cca 30- 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!