Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g nastrouhaných jablek
400 g dětské krupičky
300 g cukru krupice
4 vejce
5 lžic prosátého BIO kakaa
2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
Poleva:
140 g kvalitní čokolády
4 lžíce kokosového oleje
(lze použít i sladidlo - nějaký sirup nebo med)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a opět pomocí šlehače zamícháme. Těsto pro jistotu zamíchejte ještě stěrkou, kdyby zůstala krupička na dně mísy.

  2. Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem, povrch těsta uhlaďte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečte asi 45 minut.

  3. Polevu připravíme tak, že čokoládu, olej a popř. sladidlo dáme do rendlíku rozpustit. Polevou poléváme vychladlý moučník a dáme do lednice zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!