Hovězí guláš s mrkví a jablky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
500 g jablek
250 g mrkve
250 g cibule
2 polévkové lžíce oleje
lžička medu
lžíce rajského protlaku
bobkový list
sůl
pepř
2 stroužky česneku
500 ml hověziho masového vývaru (stačí bujón)
majoránka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme v hrnci na oleji, po zatáhnutí masa přidáme med a rajský protlak a zalijeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme na mírném plameni dvě hodiny.

  2. Poté osolíme a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a dáme ještě na půl hodinky dusit.

  3. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené a oloupané jablka, majoránku a trochu citrónové šťávy a už jen chvilinku povaříme, jen ať nerozvaříme jablka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!