Jablečná bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
20 dkg cukru krupice
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
75 dkg jablek

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme vařečkou v míse s vejci, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.

  2. Smícháme s jablky oloupanými a nakrájenými na větší kostky. Nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy.

  3. Dvojitá dávka vystačí na plech. Místo jednoho vejce u jednoduché dávky lze přidat asi 3 lžíce mléka.

  4. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C. Jakmile vložíme bublaninu, teplotu zmírníme na 180°C. Doba pečení je přibližně 45 minut. Pokud je v pečící nádobě více těsta, můžeme i prodloužit dobu pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!